Corrie als edelsmid

Van de preciesheid en de fijnheid van het werken met edelmetalen geniet ik enorm. De vele mogelijkheden aan vormen blijven mij verbazen en nodigen mij uit tot heel nauwkeurig kijken en te blijven onderzoeken.

Naast de techniek en het boeiende van de perfectie speelt ook de onvoorspelbaarheid van het materiaal mee. Ik heb niet alles in de hand, het gaat soms anders dan ik gepland had, dat hoort er bij. En soms mondt dit uit in een vorm van onverwachte schoonheid.

De vormen hol/bol spreken mij erg aan; het op en neer gaande, ook het lichte en donkere en toch ingebed. Daarnaast boeit mij het lijnenspel, soms heel simpel en los van elkaar, dan weer vormen ze fraaie patronen. Ik hou van eenvoud.

Vaak maak ik persoonsgebonden sieraden, het zoeken naar datgene dat precies past bij die persoon vind ik uitermate boeiend. Uiteraard maak ik werk dat los van een persoon staat en dan laat ik het aan het lot over wie het draagt. Wat ik ook erg leuk vind om te doen is oude sieraden vermaken tot eigentijdse sieraden. Of om een beschadigd sieraad waar iemand erg aan gehecht is te repareren. Wel merk ik dat dit vaak heel arbeidsintensief is. Maar ik vind het fijn om iemand blij te maken.

Kijk voor meer informatie op mijn website corriesterk.nl